Stopt u met verzamelen?

Wij nemen graag uw collectie over: contante betaling

Britains museum

Britains museum

In ons museum vindt u één van de grootste Britains verzamelingen, in een ruimte van 70 vierkante meter zijn heel veel modellen van de landbouwserie van Britains te bewonderen.

Britains maakt al geruime tijd miniaturen. De eerste trekker stond in 1948 in de showroom, daarvoor heeft Britains al reeds wagens met paarden gemaakt en veel dieren en landbouwfiguren. Nagenoeg allemaal in de schaal 1:32. In 1948 is Britains dan ook met de eerste trekker gekomen; de Fordson E27N ‘Blauwe reiger’. Het merk heeft zich vanaf de jaren 60 tot en met de eeuwwisseling zeer actief bezig gehouden met ontwerpen en produceren van prachtig speelgoed, want het is altijd een speelgoed fabrikant gebleven. Dit heeft vele bijzonder mooie landbouwminiaturen opgeleverd, waar we nu met z’n allen zo gek op zijn.

Het museum is ongeveer 70 m2 groot. De rustig opgezette ruimte bevat een aantal professionele vitrinekasten waar de verzameling in staat uitgestald, op een manier dat alles goed zichtbaar is. Er is genoeg ruimte om alles te bekijken.

De collectie bestaat uit diverse trekkers, werktuigen, combines, zelfrijders, maar ook uit schuren, dieren, poppetjes en andere toebehoren. Ook zijn er diverse displays, oud en nieuw, uitgestald. Dit alles bij elkaar maakt deze verzameling uniek.

Bezoek van het museum is mogelijk op openingsdagen van de winkel en op afspraak. Toegang tot museum is een via trap, dus moeilijk bereikbaar voor minder validen.

Kijk voor openingsdagen bij onze winkel

Adresgegevens

Hopweg 48
8313 RK RUTTEN

Veilig betalen

> iDEAL
> Paypal