Britains en Siku museum

Museum

 

In ons museum vindt u één van de grootste Britains en Siku verzamelingen. 

In een ruimte van 70 vierkante meter zijn wel 1500 modellen van Britains en Siku te bewonderen.

 

De collectie Siku beslaat het Farmer gedeelte vanaf 1984 tot heden. In 1984 is Siku begonnen met het uitbrengen van landbouwminiaturen in de schaal 1:32. Ze begonnen met een MF 284S met groene kar en een Deutz DX86 met rode kiepkar. Vele modellen, typen, merken en werktuigen volgden.Tegenwoordig is Siku een prominente fabrikant op landbouwminiatuur gebied. De collectie Siku bestaat dan ook uit modellen van het eerste uur tot veel recente exemplaren, daarnaast een verscheidenheid aan bijzondere uitgaven.

 

Britains maakt aleen stuk langer landbouwminiaturen dan Siku. De eerste trekker stond in 1948 in de showroom, daarvoor heeft Britains al reeds wagens met paarden gemaakt en veel dieren en landbouwfiguren. Nagenoeg allemaal in de schaal 1:32. In 1948 is Britains dan ook met de eerste trekker gekomen; de Fordson E27N ‘Blauwereiger’. Het merk heeft zich vanaf de jaren 60 tot en met de eeuwwisseling zeer actief bezig gehouden met ontwerpen en produceren van prachtig speelgoed, want het is altijd een speelgoed fabrikant gebleven. Dit heeft vele bijzonder mooie landbouwminiaturen opgeleverd, waar we nu met z’n allen zo gek op zijn.

Het museum is ongeveer 70 m2 groot. De rustig opgezette ruimte bevat een aantal professionele vitrinekasten waar de verzamelingen in staan uitgestald, op een manier dat alles goed zichtbaar is. Er is genoeg ruimte om alles te bekijken. Op tafel is een gastenboek te vinden, reacties zijn welkom.

De collecties bestaan uit diverse trekkers, werktuigen, combines, zelfrijders, maar ook uit schuren, dieren, poppetjes en andere toebehoren. Ook zijn er diverse displays,oud en nieuw, uitgestald. Dit alles bij elkaar maakt deze verzamelingen uniek.

Bezoek van het museum is mogelijk op openingsdagen van de winkel, tijdens het open weekend en op afspraak.

Kijk voor openingsdagen bij Onze Winkel.

 

Voorwaarden:

  • Kinderen onder 12 jaar alleen onder begeleiding
  • Honden niet toegestaan
  • Betreden op eigen risico
  • Toegang tot museum via trap, dus moeilijk bereikbaar voor minder validen.